Menu

header bg-tsarine-7-kl

Loading

... de Tsarine® geliefd is bij keizers en tsaren

De familie van de orchideeën is een van de meest verspreide plantenfamilies op aarde. De Griekse filosoof Theophrastus beschreef in 300 voor Christus als eerste dit plantengeslacht. De naam 'orchis' heeft vermoedelijk te maken met de dubbele wortelknol. 'Orchis' betekent in het Grieks: teelbal.

...Het geslacht Phalaenopsis afkomstig is uit Azië
Niet toevallig ligt het Orchidee-eiland in dit werelddeel, vlak bij Taiwan. Chinese en Japanse keizers bewonderden de Phalaenopsis om haar schoonheid, allure en langdurige bloei. Zo was de Hoogste Orde van de Bloesem van de Orchidee een ridderorde van Mantsjoerije.

...de Tsarine® een juweel van een geschenk is
Via de Zijderoute kwam de Phalaenopsis terecht aan het hof van de Russische tsaar. De orchidee was geliefd bij tsarina Alexandra, de echtgenote van de laatste Russische tsaar, Nicolaas II. Alexandra's boudoir in het buitenverblijf bij Sint Petersburg, het Alexanderpaleis, was gevuld met lila orchideeën, zo schrijft een bezoekster uit die tijd.  Een bijzonder geschenk dat Nicolaas aan zijn vrouw gaf was het Fabergé-ei 'de roze orchidee'.

tsarine-geschenk

... de schepen van de VOC de grootbloemige orchidee introduceerden
Schepen van de VOC brachten de Phalaenopsis naar de Lage Landen, waarna ook het Franse en het Habsburgse hof kennis maakten met de keizerin der bloemen.

... de Phalaenopsis een zeldzame bloem was
Ten tijde van de de Venetiaanse republiek kreeg de Italiaanse stad Padua een botanische tuin, waarin natuurlijk voor de zeldzame orchidee een plek werd gereserveerd.

 

tsarine-champagne

Tsarine® Champagne

Wat de orchidee is onder de bloemen, is de champagne onder de wijnen. En wat de Phalaenopsis Tsarine® is onder de orchideeën, is de Tzarina onder de champagnes: zeer exclusief. Net zo zorgvuldig als de Tsarine® wordt opgekweekt, wordt de Tzarina champagne gebotteld.

 

Read more

tsarine-dress-code

Tsarine® Dress Code

‘Geluk wordt niet zo blind toebedeeld als de mensen denken. Sommige mensen zijn gelukkiger dan anderen dankzij hun karakter en door hun gedrag.’ Een uitspraak van de tsarina onder de Russische tsarina’s: Catharina de Grote. Hoe je ook denkt over deze uitspraak, de naam van de orchidee Phalaenopsis Tsarine® is niet toevallig. De grootste Russische tsarina wist wat kwaliteit was.

 

Read more

tsarine-press

Press

De Tsarine® roept veel reacties op, ook in de pers. Lees hoe er in de media over de Tsarine® bericht wordt.

 

Read more