Menu

header bg-tsarine-2-kl

Loading

De beste plek ≠ onder de zon

De orchidee houdt van veel licht, maar verdraagt geen direct zonlicht, zeker niet in de zomer! De ideale plaats voor de plant is op het (noord)oosten of (zuid)westen.
Gele bladeren of bloemknoppen die uitvallen kunnen betekenen dat de standplaats te donker is.

Niet te koud, niet te warm

De ideale temperatuur voor een Tsarine® ligt tussen de 20 en 22˚C, maar niet kouder dan 16 en niet warmer dan 32˚C.

Begieten of kopje-onder

Je hoeft de Tsarine niet vaak water te geven: 's winters elke 10-14 dagen en 's zomers eens in de week tot elke 10 dagen. Het liefst regenwater, maar kraanwater kan ook. Zorg dat je het water niet in het hart van de plant giet, maar op de potgrond. Nog beter is het om de plant een paar minuten in een bak water onder te dompelen.

Grond en mest

Het is belangrijk dat de Tsarine in luchtige grond staat. Geef haar bij voorkeur speciale orchideeéngrond. Die kun je bij een tuincentrum kopen. Daar is ook orchideeënmest verkrijgbaar. Voeg van maart tot november twee keer per maand deze oplosbare mest toe aan het water waarmee je de plant begiet of waarin je haar onderdompelt.

Bloei en herbloei

Een Phalaenopsis kan maanden achtereen bloeien. Zes maanden na de eerste bloei kun je de plant opnieuw tot bloei brengen. Knip daarvoor de tak af boven het tweede oog, een verdikking op de tak. Begin van onderaf met tellen. Als er luchtwortels buiten de pot gaan groeien, betekent dit dat de tsarine® het naar haar zin heeft. Laat die wortels gewoon zitten en probeer ze niet terug te stoppen in de grond. Daarmee riskeer je beschadiging van de orchidee.

tsarine-champagne

Tsarine® Champagne

Wat de orchidee is onder de bloemen, is de champagne onder de wijnen. En wat de Phalaenopsis Tsarine® is onder de orchideeën, is de Tzarina onder de champagnes: zeer exclusief. Net zo zorgvuldig als de Tsarine® wordt opgekweekt, wordt de Tzarina champagne gebotteld.

 

Read more

tsarine-dress-code

Tsarine® Dress Code

‘Geluk wordt niet zo blind toebedeeld als de mensen denken. Sommige mensen zijn gelukkiger dan anderen dankzij hun karakter en door hun gedrag.’ Een uitspraak van de tsarina onder de Russische tsarina’s: Catharina de Grote. Hoe je ook denkt over deze uitspraak, de naam van de orchidee Phalaenopsis Tsarine® is niet toevallig. De grootste Russische tsarina wist wat kwaliteit was.

 

Read more

tsarine-press

Press

De Tsarine® roept veel reacties op, ook in de pers. Lees hoe er in de media over de Tsarine® bericht wordt.

 

Read more